Sense Categoria

1.500 actuacions de la Urbana al Centre Històric durant aquests primers 4 mesos de l’any

LleidaDiari
  • maig 23, 2012
  • 3 min read
1.500 actuacions de la Urbana al Centre Històric durant aquests primers 4 mesos de l’any

1.500 actuacions de la Urbana al Centre Històric durant aquests primers 4 mesos de l’any| Redacció – Fotografia: Guàrdia Urbana (Arxiu)

 

La Guàrdia Urbana ha realitzat un total de 1.580 actuacions al Centre Històric durant els primers 4 mesos d’aquest any, un 5,33 per cent més que en el mateix període de l’any passat. En concret aquest any són 43 i l’any passat van ser 52 i es refereixen, principalment, a robatoris, ordre públic, salut pública i alcoholèmies, entre d’altres.

Pel que fa a les inspeccions extraordinàries als comerços del Centre Històric cal destacar que s’han fet un total de 56 en els darrers mesos, de les quals 11 s’han resolt amb un tancament cautelar i en 15 s’han fet requeriments diversos des de Disciplina d’Activitats per tal que s’ajustin a la normativa i les ordenances municipals.

L’Ajuntament de Lleida va iniciar aquestes inspeccions extraordinàries al centenar d’establiments que hi ha al Centre Històric a través d’un equip multidisciplinar, integrat per tècnics de la Regidoria de Comerç, del Departament d’Indústries i Activitats de la Regidoria d’Urbanisme i de la Guàrdia Urbana que fan les comprovacions per tal que compleixen la normativa vigent, com també es fa a altres zones de la ciutat: Clot, Santa Maria Magdalena, carrer Nord i a la zona d’Universitat.

En aquest sentit, s’han inspeccionat locutoris, perruqueries, bars, restaurants, drogueries, basars, botigues d’alimentació, roba, etc.. En el cas que en aquestes inspeccions es trobin incompliments, com per exemple no adaptar-se a la llicència que tenen atorgada, venda de productes pels quals no estan autoritzats o incompliments de les normes de salut pública, s’obren expedients administratius sancionadors. En els casos més greus d’incompliment de la normativa es poden derivar ordres de tancament. Aquesta campanya extraordinària d’inspecció se suma a les revisions que de forma ordinària es duen a terme per la Guàrdia Urbana com pels tècnics municipals, bàsicament arran d’alguna denúncia veïnal.

Aquestes inspeccions extraordinàries es complementen amb el decret d’alcaldia que limita l’horari nocturn d’obertura dels establiments comercials d’alimentació, rebosteria, premsa, flors, botigues de conveniència de la zona del barri d’Universitat i del Centre Històric entre les 22.00 hores de la nit i les 7.00 hores del matí, que s’adopta per raons d’ordre públic, en virtut del que contempla l’article 2.4 de la llei d’horaris comercials (8/2004, de 23 de desembre).

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *