La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa comptarà amb 294 expositors

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra | LleidaDiari.cat

 

La 147a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa comptarà amb 294 expositors, 14 més que l'any passat, per la presència de les firmes de tractors, que assisteixen al certamen cada dos anys per l'alternança amb la fira de Lleida. El certamen tindrà un recinte expositiu net de 25.147 metres quadrats, 5.000 més que l'any passat, on hi haurà maquinària agrícola, la 39a edició del Saló de l'Automòbil i els pavellons multisectorials.

 

L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que aquestes xifres donen a entendre que Sant Josep és un «esdeveniment firal amb majúscules que supera el límit territorial». El president del Govern, Quim Torra, inaugurarà la fira dissabte al matí i la clourà la consellera d'Agricultura dimarts a la tarda.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Un increment d'expositors

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha explicat que l'increment d'expositors es deu al fet que enguany hi ha tractors però també perquè el Saló de l'Automòbil també augmenta passant de 23 a 26 firmes amb la inclusió d'expositors de motos i caravanes. El gruix fort de l'exposició es trobar però al recinte exterior, que transcorre per l'avinguda del Canal de la capital del Pla d'Urgell on hi haurà 128 firmes de maquinària agrícola. Segarra ha remarcat que la majoria són de Catalunya i l'Estat però que també n'hi haurà provinents de França i Itàlia.

 

D'altra banda, Segarra confia que les bones prediccions meteorològiques afavoreixin la presència de visitants els quatre dies de fira i que se superi la xifra de l'any passat, que va ser d'unes 170.000 persones. En aquest sentit, Segarra també espera que el volum de visitants es vegi reflectit en vendes i accions comercials. Les úniques vendes que pot comptabilitzar l'organització firal són les d'automòbils. L'any passat es van vendre 279 cotxes per valor de 7,1 milions d'euros.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Quim Torra inaugurarà la fira

La fira serà inaugurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, dissabte a les deu del matí que després de presidir l'acte institucional al Centre Cultural visitarà juntament amb la resta d'autoritats el recinte firal. Una de les novetats d'aquest recinte serà el Pavelló del 125è aniversari, que estrenarà la remodelació del terra, que s'ha enrajolat. Dimarts, dia de Sant Josep, a la tarda, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, clourà el certamen.