Sense Categoria

12 de juny: No al Treball Infantil

LleidaDiari
  • juny 12, 2015
  • 3 min read
12 de juny: No al Treball Infantil

12 de juny: No al Treball Infantil| FETE-UGT Terres de Lleida

 

Hi ha una dada que no hem d’oblidar: 120 milions de nens i nenes de cinc a 14 anys treballen.
 
Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT (FETE-UGT) a les Terres de Lleida, quan es commemora el Dia Mundial Contra el Treball Infantil, reiterem que tot infant té dret a una educació gratuïta i de qualitat; el treball infantil és un dels principals obstacles i de conseqüències funestes sobre el procés educatiu: Si una nena o un nen treballa no va a l’escola, l’abandona abans d’hora, repetirà, tindrà un baix rendiment escolar i uns resultats acadèmics insuficients.
 
La ciutadania ha de reclamar als poders públics mesures per a l’eradicació de situacions que generen pobresa i empenyen els infants a treballar.
 
Un estudi de la UNICEF ens mostra que del 2008 al 2012 havia augmentat la pobresa infantil en un 8’10%, el que ens situa al lloc 31 dels 41 països de l’OCDE. Les darreres xifres aportades per l’Institut Nacional d’Estadística parlen d’1/3 de la població infantil sota el llindar de la pobresa i ens mostren com la situació s’ha agreujat. Aquestes xifres situen Espanya, juntament amb Romania, al capdavant dels països amb un índex més alt de pobresa infantil de la Unió Europea seguits per Bulgària i Grècia, en tercer i quart lloc, respectivament.
 
FETE-UGT, sindicat més representatiu a l’àmbit de l’ensenyament, crida al professorat de les comarques de Lleida per a què aquest 12 de juny sigui una jornada reivindicativa contra la pobresa, contra la compra de productes que exploten el treball infantil i contra la vulnerabilitat d’uns infants en risc d’exclusió.
 
Exigim polítiques que permeti l’accés a l’educació, a la salut i a la nutrició. Programes per l’accés a un treball digne, protecció de la salut, prestacions de maternitat, protecció davant situacions d’atur, que són instruments de protecció social; i pel que fa als infants, eines que compensin desigualtats com beques i ajuts a l’estudi, apertura de menjadors en temps de vacances (imprescindibles per lluitar contra la pobresa i la malnutrició que pateixen molts escolars)
 
El proper dissabte, dia 13 de juny, es constituiran molts ajuntaments. Des de FETE-UGT els hi reclamem que apliquin mesures per combatre la pobresa infantil i ampliïn els recursos que s’esmercen en educació, sanitat i polítiques socials. Que inverteixin en polítiques d’igualtat, clau pel desenvolupament dels drets dels infants i de la societat en general.
 
FETE-UGT Terres de Lleida
 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *