Sense Categoria

11.439 persones al·leguen contra el consorci sanitari

LleidaDiari
  • abril 25, 2015
  • 2 min read
11.439 persones al·leguen contra el consorci sanitari

11.439 persones al·leguen contra el consorci sanitari| Redacció – Fotografia: Marea Blanca de Lleida

 

La Marea Blanca ha registrat aquest dissabte 11.311 al·legacions als estatuts del consorci que, juntament amb les 128 registrades prèviament a altres territoris, sumen un total de 11.439 al·legacions. Així conclou la campanya que engegà la Marea Blanca vint dies enrere, poc després de l’inici del tràmit d’informació pública dels estatuts del consorci. 

Les al·legacions han estat signades majoritàriament per ciutadans de Lleida i altres municipis de Ponent i Pirineus, i demanen la retirada del consorci basant-se en l’amenaça que suposa pel dret fonamental a la salut el fet que el consorci es regeixi pel dret privat, i en la manca de participació ciutadana en aquest intent de canvi del model sanitari del territori.
 
La recollida massiva d’al·legacions es suma les 38.575 signatures recollides l’any passat, així com als més de 350 actes i 3 manifestacions a Ponent realitzats al llarg d’aquest últim any. La Marea Blanca considera que aquest nou acte de protesta col·lectiva ha de ser “l’estocada final al consorci” donat que “acumular més de 11.000 al·legacions en tan sols 20 dies demostra l’ampli rebuig que acumula el consorci al territori”, i afirmen que el Govern s’ha quedat sol en aquest projecte que “ha perdut qualsevol credibilitat, consens i suport”.
 
Les al·legacions presentades aquest dissabte es sumen a les presentades prèviament per diferents partits, sindicats i col·lectius diversos, i es preveu que rebin resposta en les properes setmanes. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *