Sense Categoria

100 euros de multa per als joves encausats del Casal Popular de Lleida

LleidaDiari
  • maig 4, 2015
  • 2 min read
100 euros de multa per als joves encausats del Casal Popular de Lleida

100 euros de multa per als joves encausats del Casal Popular de Lleida| Redacció – Fotografia: Facebook Casal Popular de Joves de Lleida

 

Els tres joves imputats per delictes d’usurpació i danys han celebrat aquest dilluns el judici, en el qual se’ls ha condemnat a una multa de 100 euros per una falta de coaccions. Els joves han acceptat la condemna del Ministeri Fiscal, atesa l’escassa quantitat de la multa i la qualificació dels fets com a faltes de coaccions.

De forma prèvia a la celebració del judici, el Ministeri Fiscal ha modificat l’acusació als tres joves rebaixant-la de delictes de danys i usurpació a una falta de coaccions amb una sanció de 100 euros per cada jove. Davant d’aquests fets els joves i els membres del Casal Popular de Joves de Lleida han decidit acceptar l’acusació formulada pel Ministeri Fiscal, donada l’escassa quantitat de la multa (incialment va arribar-se a demanar fins a 47.000 euros de multa) i la transformació de la qualificació jurídica de dos delictes a una falta.
 
Des del Casal de Joves de Lleida valoren “positivament el fet que des de Fiscalia s’hagi modificat l’acusació”. I afegeixen: “Tanmateix ens reiterem altre cop en que aquests tres joves l’única conducta que han realitzat és participar del projecte igual que ho han fet centenars de joves de la ciutat”.
 
Per altra bando, volen denunciar el “desproporcionat desplegament d’agents de Mossos d’Esquadra que ha tingut lloc en el present judici, ja que hi havia nombroses furgonetes i agents antiavalots. Entenem que la política que duu el Casal de Joves de Lleida actualment i anteriorment mai ha requerit de tot aquest desplegament policial i que aquest respon únicament a una voluntat política del Departament d’Interior de criminalitzar el jovent que participa del Casal Popular de Joves de Lleida i del projecte en sí mateix”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *